”Türkiye Uluslararası toplumun gözlerinin önünde yine katliam yapmakta ve savaş suçları işlemektedir.”
Mustafa Akpolat
Hamburg’da, Demokratik kurumlar ve Demokratik Güçbirliği bileşenlerince düzenlenen bir yürüyüşle, Türk Devleti’nin başta Diyarbakır olmak üzere Sur, Silopi, Cizre ve Şırnak’ta sivil kürt halkına yönelik binlerce asker, özel tim ve Jandarma’nın Tanklar ve ağır silahlar eşliğinde sürdürdükleri operasyonların derhal durdurlması talep edilerek operasyonlar protesto edildi. 19 Aralık cumartesi günü Hamburg Merkez Tren Gar’ı önünden başlayan ve Hamburg T.C Başkonsolosluğuna siyah çelen bırakılarak olaysız bitirilen yürüyüşe yaklaşık bin kiş katıldı.
Yürüyüşte, Almanca, Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmalarda, Türkiye Uluslararası toplumun gözlerinin önünde yine katliam yaparak ve savaş suçları işleyerek, kürt halkına karşı devlet terörü ve savaş ile bir soykırım yürütüldüğü ifade edildi. AB’nin Mülteci ”krizi’ni kapısında uzak tutmak için Türkiye ile yaptığı anlaşmayla, muhalif kesimlere yönelik tüm anti demokratik uygulamalara, Kürtlere yönelik yürttüğü savaşa göz yumarak suç ortaklığı yaptığı belirtildi.
Almanya ve AB ülkeleri İnsan hak ihlallerinin, ifade özgürlüğünün baskı altında olduğunu, gazetecilerin tutuklandığını, aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi olmak üzere bir çok sivilin katledildiğni biliyor olmasına rağmen izlediği politika ile tüm bunlara ortak olmaktadır. denilen konuşmalarda, kamuoyunun gelişmeler karşısında duyarlı olunması çağrısında bulunuldu.