İstanbul’da Birleşik Haziran Hareketi(HAZİRAN) Ümraniye Meclisi tarafından 3 Mart Cuma günü gerçekleştirecekleri panel ve başkanlık referandumunda “Hayır” oyu verme çağrısı yapmak için bildiri dağıtımına çıktı. Bu sırada 4-5 kişilik bir grup, “Burada görmeyeyim sizi yarım saat içinde kaybolun” şeklinde tehdit etti. HAZİRAN üyelerinin bu tehditleri dikkate almaması üzerine tehdit eden grup HAZİRAN üyelerine bıçaklarla saldırdı.
Saldırı sonrasında HAZİRAN Ümraniye Meclisi Üyesi Devrim Boran kalçasından yaralandı. Devrim Boran hastaneye kaldırılırken, Boran’ın tehlikeli bir durumunun olmadığı öğrenildi.
CHP GENÇLİĞİ’NDEN TEPKİ
CHP Ümraniye Gençliği saldırıyı sert bir dille kınadı. Twitter hesabından açıklama yapan CHP Gençliği, “Ümraniye Sondurak’da HAYIR broşürü dağıtan BHH Üyesi arkadaşlarımız bıçaklı saldıraya uğradı. Seçimi kana buladınız, lanet olsun!” ifadelerini kullandı.
Ümraniye Sondurak’da HAYIR broşürü dağıtan BHH Üyesi arkadaşlarımız bıçaklı saldıraya uğradı.
Seçimi kana buladınız, lanet olsun!
3 MART’TA PANEL – FORUM DÜZENLEYECEKLER
ABC’ye konuşan HAZİRAN üyeleri, saldırıların kendilerini yıldıramayacağını ve başkanlık referandumunda “Hayır” denmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdiler.
HAZİRAN Ümraniye Meclisi 3 Mart Cuma günü saat 19.00’da “Memleket İçin Hayır Ümraniye Buluşması” adıyla bir panel forum düzenleyecek. Etkinlikte; CHP İstanbul Milletvekili ve HAZİRAN Genel Yürütme Kurulu(GYK) Üyesi İlhan Cihaner, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi ve HAZİRAN Kurucu GYK Üyesi Alper Taş ve Tele1 ekranlarında Gün Bitiyor programını sunan Gazeteci Ece Zereycan konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik, Salon Princess Gümüş Salon’da gerçekleşecek. Kaynak: ABC