Korsanlar Hamburg-Mitte Belediye Meclis grubu, üç gün süren grup toplantısını Danımarka’nın başkenti Kopenhag’ta gerçekleştirdi.
15-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 3 günlük grup toplantısında, şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalar gözden geçirilerek bir değerlendirme yapıldı. İleriki süreçte yapılması gerekenler ile ilgili olarak hedefler belirlenerek, görev dağılımı yapıldı.
Güncel / Hamburg
Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Hamburg Belediye meclis seçimlerine kadar bir çalışma programı çıkaran Grup, özelliklede Kopenhag şehrinin Bisiklet ulaşımı konusunda edindiği bilgilerle, Uzun süreli olarak Hamburg için bir proje hazırlamayıda hedefleri arasına aldı. Kopenhag’ta özel konumuyla, özerk bir bölge olan Christiania’da sosyal, politik, kültürel yaşam ve uyuşturucu politikası hakkında bilgiler edindiler. Grup ayrıca Danimarka Korsanlar partisi ile de görüşerek görüş alış-verişinde bulundu.
Toplantıya Grup başkanı Andreas Gerhold ve grup üyeleri Michael Büker ,Dorothee U. G. Schröder, Katja Falkenbach, Michael Vogel, Mustafa Akpolat, Jörg Dürre, Nico Jensen ve Klaus Ramelow katıldılar (Danimarka Korsanlar partisi bayrağı )
Grup üyeleri Kophenhag’ta çok yaygın olarak kullanılan Bisiklet ulaşımını hakkında, Kophenhag belediyesi bünyesinde , çevre, ulaşım ve teknik konularda birifing alarak görüşmelerde bulundular. Kopenhag Belediye Başkanlarından Ayfer Baykal’ın idaresindeki dairece, yaklaşık iki saat süren görüşmede, Bisiklet Şehri olarak bilinen Kopenhag’ta Bisiklet ulaşımı konusunda bilgilendirildi.
Yaklaşık 350 kilimetre Bisiklet yolu olan Kopenhag’ta halkın yüzde ellisi sürekli olarak Bisiklet kullanıyor. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin dünyanın ilk Bisiklet şehri seçtiği Kopenhag’da, şehir içi ulaşımın yükünü bisikletler çekiyor . Şehir yöneticileri, bu oranı daha da yukarı çıkarmak amacıyla altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Kopenhag Büyükşehir Belediyesi, bir kaç yıl içerisinde 50 kilometre daha bisiklet yolu yapmayı amaçlıyor. Ulaşımın çok rahat olduğu, otobüs, gemi ve trenle şehrin hemen her köşesine ulaşılabildiği Kopenhag’da buna rağmen insanlar bisiklet kullanmayı tercih ediyorlar
Kopenhag’da yaklaşık olarak 600 bin kişi yaşarken, bisiklet sayısının nüfusun iki katı olduğu ifade ediliyor. Genç –yaşlı, kadın- erkek ayrımı olmaksızın bisiklet Kopenhaglılar için vazgeçilmez bir ulaşım aracı haline gelmiş.
Bisiklet kullanımının çok yaygın olduğu Kopenhag’da trafik bisiklet kullanıcılarına uygun bir şekilde düzenlenmiş bulunuyor. Bisiklet kullanıcıları için özel trafik ışıkları bulunan şehirde sabah mesaisinin başladığı saatlerde bazı caddelerde, bisikletlerin yoğunluğundan dolayı trafik sıkışıklığı bile oluyor. Belediye, bisiklet yollarının yanı sıra, alışveriş merkezleri, tren garları, otobüs durakları gibi yerlere yüzlerce bisikletin konulabileceği parklar bulunuyor. Öyle ki bazı yerlerde iki katlı bisiklet parkları göze çarpıyor.
Korsanlar Hamburg-Mitte ilçesi Belediye meclis grubu üyeleri verimli ve deneylerle dolu bir çalışma yaptıklarını belirttiler.