
Gaziantep kent merkezinde bir düğüne bombalı saldırı gerçekleştirildi. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırı Şahinbey İlçesi, Beybahçe Mahallesi’nde düzenlendi.
”Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor”
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek olayı “barbar saldırı” olarak tanımladı. Şimşek, “Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor” dedi. Bazı AKP milletvekilleri olayın arkasında IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) olabileceğini söyledi.

Saldırı ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi gönderildi. Polis ekipleri ise, çevrede toplanan kişilere dağılmaları için uyarılarda bulundu.
BBC Türkçe’ye konuşan Beybahçe mahallesi muhtarı Nimetulllah Sezgin; mahallede Siirtlilerin, Vanlıların, Urfalıların ve Gazianteplilerin bir arada yaşadığını, düğün sahiplerinin de Siirtli mahalle sakinleri olduğunu söyledi.

RTÜK’ün, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdiği bildirildi.
HDP’den açıklama: Üyelerimiz hedef alındı
HDP’den yapılan açıklamada, saldırı kınandı ve düğünün, parti üyelerinin düğünü olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “(…) Partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.” (BBC Türkçe)