Diyarbakır’ın Şükürlü Köyü mevkiinde patlama meydana geldi.
Patlamada 4 polis ile aralarında 1 çocuğun da olduğu 2 sivil hayatını kaybetti, 8’i polis 25 kişi yaralandı.
Patlamanın Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarında bulunan Bismil yol ayrımındaki Şükürlü Köyü’ndeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Müdürlüğü yakınında saat 13.10 sıralarında gerçekleştiği belirtildi. Patlamanın ardından bina önünde büyük bir çukur oluştu.
Fotoğraf: Twitter / @kadirkonuksever
DHA muhabiri Canan Altıntaş’ın aktardığına göre çevresinde çok yerleşim yeri olmasa da binada işlemlerini gerçekleştirmek üzere bulunan çok sayıda sivil de bulunuyordu. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırı park halindeki bir araçla düzenlendi. Reuters’a konuşan bir yetkili de büyük ihtimalle saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Yaralıların olduğunu belirten yetkili, can kaybına ilişkin bilgi olmadığını söyledi.
Fotoğraf: Twitter / @kadirkonuksever
Kent merkezinden çok sayıda ambulans ve helikopter de bu bölgeye yönlendirildi. İHA muhabiriyse saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğine şahit olduklarını söyledi.
Enkaz altında yaralıların olup olmadığına ilişkin arama çalışmaları devam ediyor. (Diken)