Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yılı Berlin ve Hamburg’da kutlandı

Yurtdışında Cumhuriyet’in kuruluşunun 92.yılı törenlerle kutlanmaya devam ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Berlin ve Hamburg’da verilen  resepsiyonlarla kutlandı.

29 ekim

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Almanya’da bulunan çeşitli ülke temsilcileri, büyükelçiler, bazı Alman Parlamentosu Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatçılar katıldı.

Resepsiyonda söz alan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu,  Cumhuriyetle birlikte kazandığımız edinimleri hatırlattı. Konuşmasını Almanca yapan Karslıoğlu “Bir asra yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti tarihi, esasında bir ulusun tüm imkânsızlıklara karşı ulaştığı demokrasi, kadın hakları, eğitim, kalkınma gibi alanlarda devrimsel başarılarının tarihidir. Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri olarak tanımlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bağımsızlık ve özgürlük için bu ulusun ödediği büyük bedelleri bir çoğumuz günümüzde yeterince anlayamıyor veya takdir edemiyoruz. Türkiye, geride kalan 92 yıllık sürede gerçekleştirdiği köklü reformları, büyüyen ekonomisi, olgunlaşan demokrasisi ve çok yönlü dış politikasıyla, çalkantılı dönemlerde dahi, istikrarını korumayı başarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı Büyükelçilik ve Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız çalışanları adına bir kere daha kutluyorum” dedi.

29 Ekim Berlin Büyükelçiliğinde kutlandı
Yaklaşık 1000 davetlinin katıldığı cumhuriyet resepsiyonunda çeşitli resimlerin sergilendiği bir de resim sergisi açıldı. Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu,  açılan sergiye eserlerini veren, `Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi´ sahibi Ahmet Şahin’e ve eserlerini büyükelçiliğe bağışlayan diğer sanatçılara teşekkür etti.  Ayrıca ünlü ressam Bedri Baykam’da resepsiyona katılanlar arsındaydı.   Yoğun ilgi gören davette Türk mutfağına özgü yemekler ve tatlılar da konukların beğenisine sunuldu.

Hamburg’da  Hotel Atlantic’te bir  resepsiyon düzenlendi.

Hamburg’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Kuruluş yıldönümünde Hamburg Başkonsolosluğu Hotel Atlantic’te bir  resepsiyon düzenledi

Hamburg  “Cumhuriyetimizin 92. Yılı Resepsiyonu”nda  Başkonsolos Mehmet  Fatih Ak ve eşi Ayşen Ak’ın davetlileri birlikte karşıladıkları resesiyonda,  konsoloslar Meral Akbilek Koray, Naği Tayrı, Nejat Doğançay, Bilal Çamlık, Din Hizmetleri Ataşesi Cahit Küçükyıldız  ve Çalışma Ataşesi V. Hasan Basri Arıcı haz<ır bulundular.

29 ekim

Türkiye ve Almanya milli marşlarının okunduğu  Resepsiyonda, Başkonsolos Mehmet  Fatih Ak Türkçe ve Almanca yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 92. yıl mesajını okudu. Hamburg Eyalet Hükümeti adına, Hamburg Sosyal ve Çalışma Senatörü Dr. Melanie Leonhard’ın bir konuşma yaptığı kutlamada, Hamburg ve çevresinde faaliyet yürüten Alevi Dernek ve bazı taraftar dernekleri, spor kulüpleri ve STK temsilcilerinin bulunmayışı dikkati çekti.

29 ekim1

T.C. Hamburg Başkonsolosu, Mehmet Fatih Ak yayınladığı mesaja,  ”Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

92 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman milletimizin azmiyle kazanılan istiklal mücadelemiz Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandırılmıştır. Cumhuriyet aziz Milletimizin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Milletimizin azim ve kararlılığının, hepimize ait olan bu ortak varlığımıza kasteden, birliğimize, ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden girişimleri ve onların destekçilerini, geçmişte olduğu gibi yine bertaraf edeceğinden kuşku duymuyorum. Bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi

 

 

About Mustafa Akpolat

Check Also

Resmi kayıtlara göre 111 kişinin hayatını kaybettiği Maraş Katliamı üzerinden 41 yıl geçti.

Maraş’ta 19-24 Aralık  1978  tarihlerinde kontrgerilla destekli sağcılar, çevre köy ve ilçelerden çağırdıkları silahlı grupların …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir